• Mjød - Viking Blod
    Mjød - Viking Blod

Mjød - Viking Blod

199,00 DKK

Du skal være min. 18 år for at købe dette produkt.

Mjød er brygget på honning, og er antagelig den ældst kendte gærede drik i verden. Det er et 100 % naturprodukt, og udover honningen anvendes kun ganske få krydderier. Efter gæringen på ca. 3 uger tilsættes ofte finsprit, indtil mjøden har den alkoholprocent, som er bestemt for den pågældende mjødtype.

Fra mytologien ved vi, at det er en drik for guder, og fra historien er det kendt, at mjød blev drukket ved festlige lejligheder, når konger og andre standspersoner rigtig skulle traktere deres gæster.

Viking Blod udmærker sig ved at kunne drikkes få måneder gammel, men som samtidig kun bliver bedre, jo ældre den bliver.  Der kan danne sig en smule bundfald ved længere tids opbevaring, hvilket ingen betydning har for smagen. Derfor anbefales det at opbevare flasken stående, således at evt. bundfald bliver i flasken ved skænkning. Flasken proppes tæt, når den har været åbnet, og mjøden tager heller ikke skade af lang tids opbevaring efter åbningen.

Flasken, hvori du får mjøden er en smuk rustik stentøjsflaske, som med et indhold på 70 cl. vejer ca. 1,5 kg og har smuk prop i bøgetræ (den synlige del udenfor flasken), og kork på den nederste halvdel af proppen til at slutte ilttæt til indholdet i flasken.

Mjøden er særlig velegent til velkomstdrink, som aperitif, og er desuden et virkeligt godt alternativ til kirsebærvinen, når der skal spises ris à l'amande juleaften.

Mjøden holder en alkohol procent på 19%.

Serveringsforslag:

Mjød som dessertvin:

Mjød er en rigtig god dessertvin og egner
sig til alle slags desserter - også til oste.
Serveres i portvinsglas eller klare hvidvinsglas.
Serveringstemperatur 15°C.

Drink:

4 dele mjød
2 dele citronvand eller
bitter lemon
citron og limefrugt
isterninger

Bland mjød med citronvand eller bitter lemon.
Skær citron og limefrugt i ikke for tykke skiver
og halvér dem. Fyld glasset op med frugt
og isterninger og hæld mjødblandingen over.
Serveres iskold.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 38824
Periode: Vikingetid
Smagsprofil: Krydret som madeira
Anvendelse: Dessertvin, velkomstdrink og marinade.
Indhold: Honning tilsat humle og hibiscus, vand, krydderier. 19% vol.
Opbevaring: Må ikke få sollys el. udsættes for stærk varme.

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.