Magnet med den ægyptiske farao Tut-Ankh-Amon

Rigtig flot magnet med den ægyptiske farao Tut-Ankh-Amon. Han blev konge over Ægypten i en alder af 8-9 år, og døde af ukendte årsager uden efterkommere som 17-18-årig.

Tutankhamons berømmelse i nyere tid skyldes, at hans grav i Kongernes Dal i 1922 blev fundet urørt af den engelske ægyptolog og kunster Howard Carter med rigt gravudstyr og gyldne kister med kongens mumie. Mumien ligger stadig i Kongernes Dal, mens en stor del af genstandene fra graven findes på Det Ægyptiske Museum i Cairo, bl.a. kongens pragtfulde guldmaske.

Magneten, som minder rigtig meget om guldmasken, kan være en oplagt anledning til at snakke om Ægyptens spændende historie, og besøge Nationalmuseets flotte ægyptiske udstilling, hvor man kan se genstande fra hele Ægyptens 3000 år lange historie. Du kan se mumier, amuletter, dragter og mange andre gravgaver, og få mere at vide om ægypternes ritualer for de døde og livet i underverdenen.

Periode: Antikken
Materiale: Polystone og metal