Sejt slap watch - ur med ægyptisk mumie

'Slap watch' ur med den ægyptisk mumie.

Slap watch uret, som har sin oprindelse tilbage i 1990'erne fungerer således, at remmen fra at være strakt ud som på billedet, helt stift, herefter 'slås' rundt om håndleddet med den ene hånd. Det bevirker, at remmen automatisk 'krøller' rundt om håndleddets størrelse og form, og bliver på plads helt uden anden låsemekanisme. Super sjovt og meget populært blandt børn. Urets levetid er ca. 18 måneder.

Når man modtager uret, så virker det ikke, før man selv tænder for det, så at sige. Det gøres ved, at man trækker den løse rem væk fra urskiven. Under urskiven sidder der et lille klistermærke som skal fjernes, og herefter begynder uret at gå automatisk, da det er radiostyret.

For en ægypter sluttede livet ikke med døden. Sjælene, Ka'en og Ba'en, levede videre, men ville dø, hvis legemet forsvandt. Derfor begyndte ægypterne ca. 2700 f.Kr. at balsamere de døde. Teknikken blev hele tiden forbedret, og den nåede sit højdepunkt ca. 800 f.Kr. Både dyr og mennesker blev bevaret som mumier.

Uret men den ægyptiske mumie kan også være en oplagt anledning til at snakke om Ægyptens spændende historie, og besøge Nationalmuseets flotte ægyptiske udstilling, hvor man kan se genstande fra hele Ægyptens 3000 år lange historie. Du kan se mumier, amuletter, dragter og mange andre gravgaver, og få mere at vide om ægypternes ritualer for de døde og livet i underverdenen.

Periode: Antikken
Materiale: PVC og silikone