'Flasketop' - spil der udfordrer din fingerfærdighed

Et balance spil, hvor det gælder om at komme af med sine brikker, uden at noget vælter fra flaskens top. Du kan spille spillet med flere eller alene og udfordre din egen fingerfærdighed.

For at begynde spillet, skal 'flasken' af træ anbringes på en vandret flade. Hver spiller lægger efter tur en af de runde brikker oven på flasken. Når man har nået det antal brikker oven på hinanden, som man i fælleskab er blevet enige om, skal de resterende brikker anbringes indenfor samme højde, som den røde brik indikerer.

Mens man på skift anbringer brikker, er det sådan, at hvis 6 eller mindre brikker falder ned fra flasken, må de genbruges i spillet. Hvis flere end 6 brikker falder eller hvis alle brikker er brugt, så er spillet slut. Vinderen er den spiller, der har tabt færrest brikker (husk at hold regnskab).

Brugsanvisningen siger at spillet kan bruges fra 4 år, men her hos os, tænker vi, at det så i hvert fald skal være et barn med megen fingerfærdighed for at kunne være med og ha' det sjovt. Eller ville vi nok herfra sige, at man skal være minimum 6 år.

PS. Spilleregler på dansk følger med i æsken.

Materiale: Kraftig kartonæske og flaske samt spillerbrikker i bøgetræ
Målgruppe: 6+
Mål (BxHxD) i cm.: Æske: 17 x 5 x 17