• Ludo
    Ludo

Ludo

88,00 DKK

Det er de færreste mennesker, som ikke på et eller andet tidspunkt i deres liv har spillet Ludo, - enten i skoletiden eller med familie og venner. Det helt simple, men meget underholdende spil for hele familien, hvor alle kan være med, stammer oprindeligt fra et traditionelt indisk spil kaldet "Pachisi. Et spil, som englænderne tog til sig og hjembragte til England i en mere forsimplet udgave. Hér blev det patenteret i 1896, og ordet "Ludo" dukker op for første gang.

Man kan være fra 2-4 spillere i Ludo. Reglerne går i al sin enkelhed ud på, at den spiller der først får alle sine fire brikker "i hus", dvs. fra udgangspositionen og gennem spillepladens felter til en slutposition på pladens midte har vundet. Spillebrikkerne flyttes svarende til et terningekast, idet en spiller dog må slå en sekser for at kunne flytte en spillebrik fra udgangspositionen. Undervejs kan man slå modstandernes spillebrikker "hjem" (dvs. tilbage til udgangspositionen), men udsættes også selv for sådanne tilbageslag.

Dette Ludo-spil med brikker og terninger i træ stammer fra 1920'erne og er derfor uden globus og stjerne, som mange mennesker i dag forbinder med det "rigtige" Ludo-spil. Men disse "tilf'øjelser" dukkede først op en del år senere, og er derfor ikke med i denne originale og autentiske udgave.

Ludo er desuden et rigtig godt pædagoisk redskab, når børn skal lære at tælle.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 191398
Periode: Nyere tid
Materiale: Træ, karton
Målgruppe: 4+
Mål (BxHxD) i cm.: Æsken: 29 x 3 x 15

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer

Kammerstage
248,00 DKK