Puslespil med Havhingsten - 1000 brikker

Flot puslespil med motiv af vikingeskibet Havhingsten fra Glendalough, der passerer Duart Castle i Skotland på sin imponerende rejse hele vejen fra Roskilde til Dublin i 2007.

Havhingsten er en rekonstruktion af langskibet Skuldelev II, som blev bygget i Dublin i år 1042 og som endte sine dage på bunden af Roskilde Fjord.

Det originale skib er idag udstillet på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, hvor 25% af hele langskibet er bevaret. Det har dog alligevel været muligt at færdigbygge denne fantastiske rekonstruktion, da de 1.800 skibsdele der var tilbage af originalen, omfatter de vigtigste målepunkter såsom de væsentligste dele af bunden, hele kølsvinet og agterstævnen, samt skibssiden mod agterstævnen helt op til rælingshøjde.

Med en længde på hele 30 meter er Havhingsten det største rekonstruerede danske vikingeskib. Ved bygningen af denne rekonstruktionen, er der blevet udvalgt materialer, der i art og egenskaber kom så tæt på det oprindelige som muligt. Skibet er bygget af friskt træ og med lange bordplanker til skibssiden, som er kløvet ud i lange, lige egestammer, mens det krumme indtømmer er hugget ud af i forvejen krumvokset træ fra egenes kroner. I alt er der brugt 150 rummeter træ og 400 kg rent jern. Derudover er der brugt hamp til fremstilling af de i alt 3.000 meter tovværk, samt hør til det 112 kvadratmeter store sejl.

Efter intensiv træning af mandskab, gennemførte Havhingsten i 2007 og 2008 forsøgsrejser hele vejen fra Roskilde til Dublin og retur. Målet med rejserne var bl.a. at afprøve og dokumentere skibets sødygtighed, fart og manøvreevne i de farvandsområder, som det originale skib har besejlet. Udover disse imponerede sejladser har Havhingsten også været på flere sommertogter rundt omkring i Danmark.

Periode: Vikingetid
Materiale: Karton
Mål (BxHxD) i cm.: Format: 70 x 50 Størrelse: 1000 brikker Æske: 27 x 37 x 5

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.