Halskæde med nøglen til himlens port og ravhjerte i sølv

To effektfulde amuletter hænger i en magisk halskæde i sølv. Nøglen giver dig adgang til himmerriget og ravhjertet minder dig om kærligheden, der overvinder alt. Halskæden er også en perfekt gave til konfirmanden og nonfirmanden. Til den man ønsker det bedste her i livet

Nøglen til himlens port er en tidlig kristen vikingeamulet, der mentes at gøre det muligt for den faldne viking selv at åbne himlens port. Den lille magiske nøgle kaldes også Sct. Petri Relikvie og er udstillet på Nationalmuseet i København.

Rav er harpiks, der dyppede ned i skovbunden, hvor det efter millioner af år hærdede og blev til rav. Siden oldtiden har mennesket i norden fremstillet smykker og amuletter af rav og brugt det som betalingsmiddel. Ifølge den nordiske mytologi græd frugtbarhedsgudinden Freja bitre tårer, da hendes mand Od forsvandt. De tårer, der landede på jorden, blev til guld, mens de tårer, der landede i havet, blev til rav.

Halskæden er 60 cm lang og kan tages af og på uden at åbne låsen. Til pudsning af oksideret sølv anbefales en imprægneret pudseklud.

Periode: Vikingetid
Materiale: Sølv og rav
Mål (BxH) i cm: To vedhæng sammen 4 x 2,5 Kæde 60 cm

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.