Handelsbetingelser


Gratis fragt i Museumsbutikken ved køb for 1000 kr. og derover:

Når du køber for over 1000 kr. eller derover, så betaler vi forsendelsen med et smil. Det er dog kun gratis så længe du bor indenfor Danmarks grænser. Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne.

Levering:

Når du har foretaget en bestilling i vores webshop, vil du modtage en ordrebekræftelse på din e-mail. Din ordre vil blive behandlet senest tre hverdage fra modtagelse. Ved levering i Danmark, har du mulighed for at vælge mellem GLS levering på adresse og GLS pakkeshop.

GLS levering på adresse:

Her bliver ordren leveret på den adresse, som du har angivet ved bestilling. Vær opmærksom på at indtaste korrekt adresseoplysninger. I tilfælde af at pakken kommer retur grundet forkerte adresseoplysninger, at pakken er nægtet modtaget eller ikke kunne leveres vil vi returnere beløbet på varerne men ikke på den eventuelle betalte fragt.

GLS pakkeshop:

Her er der mulighed for at vælge en GLS pakkeshop i nærheden af den adresse, der er angivet ved bestilling. Ordren bliver leveret til den valgte pakkeshop. Du får besked når ordren er ankommet, hvorpå den kan afhentes i pakkeshoppen. I tilfælde af travlhed hos den valgte pakkeshop kan det forekomme, at GLS er nødsaget til at levere i en anden og nærliggende pakkeshop. Det vil du få besked om, hvis det bliver tilfældet. 

Hvis du glemmer at afhente din pakke i din valgte afhentningsbutik, sendes den automatisk tilbage til os. Hvis dette sker, refunderer vi betalingen af de købte varer. Vi refunderer dog ikke forsendelsesomkostningerne. 

Forsendelse:

Den dag varerne bliver afsendt, vil du modtage en ny mail med angivelse af det trackntrace-nummer, der er på pakken. Så kan du selv følge leveringen via et link til GLS’ hjemmeside.

Leveringsadresse:

En fordel for dig

Når du bestiller og køber dine varer hos os, så skal du vide, at du med fordel kan skrive en anden leveringsadresse end din hjemmeadresse. Skriv i stedet adressen på det sted du arbejder, og modtag dine varer dér, hvor du altid er sikker på at være til stede. Du sparer tid og slipper samtidig for en masse besvær, samt den lange vej til posthuset, hvis du ikke lige er hjemme når pakken ankommer. 

Det samme gælder, hvis varen er en gave eller bare skal leveres til en anden adresse end din egen.

Ønsker du varerne sendt til en anden adresse, skal du sætte et hak/flueben i boksen ved teksten, som siger: "Ja tak, jeg ønsker at modtage mine varer på en anden leveringsadresse".

Indpakning:

I indkøbskurven kan du også vælge at få varer pakket ind som gave og sendt til den rette modtager uden ekstra omkostninger, dog højest tre pakker. Herefter koster det 10 kr. pr. pakke. Og vi pakker ikke varer ind, som koster mindre end 100 kr.

Del-levering:

Hvis du har bestilt flere varer, og der i blandt er en vare, hvor der er leveringstid, vil vi kontakte dig for at aftale nærmere. Hvis der er længere leveringstid på en vare, står det angivet på den enkelte vare. Hvis du ønsker dellevering, skal du oprette flere bestillinger.

Sikker betaling:

Museumsbutikken garanterer, at det er sikkert at handle online hos os. Vi anvender sikkerhedsprotokollen SSL (Secure Socket Layer), hvilket sikrer, at dine betalingsoplysninger undervejs i bestillingsforløbet bliver krypteret og ulæselige for andre. De oplysninger, du afgiver ved betaling bliver altid beskyttet under overførslen fra din egen computer. Du kan se, at krypteringen er aktiv, når der nederst i højre hjørne på din Internet browser kommer en gul hængelås til syne. På www.PBSINT.dk kan du se, hvordan en SSL-betaling gennemføres. Museumsbutikken bruger desuden DIBS (Dansk Internet Betalings System), hvilket sikrer, at din betaling med dankort og kreditkort er sikkert og certificeret af PBS (Pengeinstitutternes Betalings Systemer).Se mere hos www.dibs.dk. Vi modtager følgende kort: Dankort, Visa, Visa Electron, og Master Card.

Moms:

Der er beregnet 25 % moms på varerne til alle kunder. Dog vil den danske moms blive fratrukket på ordrer uden for EU. Enkelte lande (som Norge) har særlige aftaler, og kan du kan henvende dig til dit lokale toldkontor og få den danske moms tilbagebetalt.

Retur- og fortrydelsesret:

Du har ret til at fortryde købet uden begrundelse inden for 14 dage. 

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor du eller en af dig angiven tredjepart, dog ikke transportøren, får varerne i fysisk besiddelse.

For at udøve fortrydelsesretten skal du meddele os beslutningen om at fortryde denne aftale i en utvetydig erklæring (f.eks. ved brev eller e-mail).

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om udøvelse af fortrydelsesretten, inden fortrydelsesfristen er udløbet.  Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varerne retur, eller du har fremlagt dokumentation for at have returneret varerne, alt efter hvad der er tidligst.

Du returnerer varerne uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor du har informeret os om udøvelsen af aftalens fortrydelsesret. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage. Du afholder de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varerne.

Du hæfter for eventuel forringelse af varernes værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, de fungerer på.

Bemærk venligst at specialfremstillede varer, såsom indgraverede smykker, ikke kan ombyttes eller returneres jf. Forbrugeraftaleloven § 18.


Beløbet vil blive tilbageført til det betalingskort, der er benyttet ved køb.

Hvis du ønsker at bytte en vare til f.eks. anden størrelse, kan varen returneres med kopi af ordrebekræftelse. Vi beregner os porto ved ombytning. Dvs. at vi tilbagefører varens beløb til det benyttede betalingskort. Fragtbeløbet tilbageføres ikke. Derefter placeres en ny ordre på den ønskede størrelse.

Returvarer sendes til Museumsbutikken, Nationalmuseet, Vester Voldgade 101, 1552 København V.

Det er desværre ikke muligt at ombytte varerne i Nationalmuseets butikker på besøgsstederne.

Reklamation:

Hvis der ved modtagelse af varen konstateres fejl og skader, skal du kontakte museumsbutikken indenfor 8 dage efter modtagelse. Send en mail med angivelse af ordrenummer til butik@natmus.dk og vi vil sende en pakkelabel, så du undgår at skulle betale porto. Erstatningsvaren vil blive afsendt straks efter modtagelse af den returnerede vare. Du har ret til at reklamere i op til 2 år efter et køb, hvis der konstateres produktionsfejl ved varen. Efter 6 måneder er det dog dig, der skal bevise, at der tale om en produktionsfejl.

Finder du behov for at klage over en vare eller andre elementer af din oplevelse af din handel med os, er du naturligvis altid velkommen til at skrive eller ringe. Vi lytter til al kritik (og også gerne ros).
Skulle problemerne, mod forventning, ikke blive løst ved en samtale med os, har du mulighed for at klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby. Du kan klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her via denne webadresse: http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail adresse: butik@natmus.dk

Ansvar:

Online køb er i øvrigt omfattet af de regler, der fremgår af Dansk markedsføringslov og Dansk lov om visse forbrugsaftaler.

Forbehold:

Museumsbutikken tager forbehold for udgåede/udsolgte produkter, prisændringer, tryk- og tastefejl, samt tekniske fejl, som vedr. evt. forkert viste priser, samt forkert varetekst- og indhold.

Nyhedsbreve og samtykke:

Når du tilmelder dig Museumsbutikkens nyhedsbreve, omfatter tilmeldingen kun, at du giver os tilladelse til at sende dig nyhedsbreve.

I forbindelse med tilmelding til Museumsbutikkens nyhedsbrev, gemmer vi dit navn og din e-mail.

Disse personlige oplysninger bruges kun i forbindelse med udsendelse af nyhedsbrevet.
Ved tilmelding samtykker du, at vi bruger dit navn og din e-mail til at sende dig e-mails fra Museumsbutikken og intet andet.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet, enten direkte fra nyhedsbrevet (link nederst i mailen) eller ved at kontakte os via e-mail på butik@natmus.dk eller eshop@natmus.dk eller på telefon 41 20 68 48 mellem kl. 10 og 14, og du er naturligvis også velkommen til at møde op i en af vores butikker.

Privatlivs- og cookiepolitik:

Museumsbutikken benytter sig af samme regler som Nationalmuseets website www.natmus.dk. Hvis du vil vide mere og orientere dig, så kan du læse mere her: https://natmus.dk/privatlivs-og-cookiepolitik/

Brexit og varebestillinger fra Storbritannien

På grund af Brexit vil det midlertidigt desværre kun være muligt at lave bestillinger i vores webshop på over 135£, mens vi sideløbende arbejder på at få indhentet et nødvendig og særligt UK-VAT nummer mv. via de britiske told- og skattemyndigheder. Et momsnummer, som lovpligtigt skal anvendes ved bestillinger under 135£. 


Vi vil gerne høre fra dig