• 2 julekort med julemanden - klassiske lågekalendere
    2 julekort med julemanden - klassiske lågekalendere

2 julekort med julemanden - klassiske lågekalendere

15,00 DKK

Et flot dobbelt julekort med kuvert, der samtidig er en miniature julekalender med 24 små låger.

For børn og barnlige sjæle kan december måned startes med disse 2 fine kort; ét med motiv af Julemanden med sin slæde og ét hvor han er på besøg med gaver til husets 3 børn. Et kort, som du kan glæde dine børn, børnebørn eller dig selv med.

I dagens Danmark er julekalenderen bare én af forberedelserne til den længe ventede aften, juleaften. Julekalenderen er i dag en fasttømret tradition; men den er faktisk en af de nyere traditioner i den danske juls historie.

Den træder først ind på den danske julescene omkring år 1930. Som ved så mange andre af vore juletraditioner er også denne direkte importeret fra Tyskland. Den første låge i en dansk fremstillet julekalender blev åbnet 1. december 1932 eller måske 1933. Bag den første danske lågekalender stod firmaet I. Chr. Olsens Kunstforlag i København. Dette firma er sammen med papirfirmaet L. Levison Junior i København ansvarlig for indførelsen og udbredelsen af lågekalenderen i Danmark.

De første danske julekalendere er direkte kopier af tyske julekalendere. Det samme gælder de små motiver bag lågerne. Selv den dag i dag er mange danske julekalendere i deres formsprog en blanding af brødrene Grimm og Walt Disney.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 40348
Periode: Nyere tid
Materiale: Pap og papirkonvolut
Mål (BxH) i cm: 18,3 x 13,3

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.