• Solvognen - postkort
    Solvognen - postkort

Solvognen - postkort

12,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Solvognen fra ca. 1400 f.Kr. kom for dagen, da mosedrag ved Trundholm i Odsherred blev pløjet i 1902. Den lille sekshjulede vogn lå splittet i mange dele, men det var ikke ploven alene, der havde sønderbrudt vognen.

Da den blev lagt ud i mosen i Bronzealderen, må den have været ødelagt allerede. Stumperne lod sig dog sætte sammen til en lille figur af en solskive, der trækkes af en hest på en vogn.

Solskiven er fremstillet af to bronzeplader, der er støbt sammen, den ene side er dækket af et tyndt lag guld. Hesten er fint udformet med mønstre på forpartiet der danner øjne, manke og seletøj, et mesterstykke i støbeteknik. Det hele er samlet på et stel og skal ses som en hestetrukket sol, sat på en sekshjulet vogn.

Originalen er på Nationalmuseet og er et af de fineste fund fra Danmarks oldtid. Og i maj 2011 kom den til og med også på vores danske 1000 krone-sedler med et motiv af Storebæltsbroen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36810
Mål (BxH) i cm: 17 x 12
Periode: Bronzealder

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her