• Kongerækken - stor plakat
    Kongerækken - stor plakat

Kongerækken - stor plakat

129,00 DKK

Gorm den Gamle er den første konge af 41 regenter, som er afbildet på vores kongerækkeplakat. At han fremhæves som den første konge skyldes, at han er den første, der nævnes i samtidige, danske skriftlige kilder, nemlig de to runesten i Jelling. Gorm var gift med Thyra og far til Harald Blåtand. Og både far og søn var involveret i opførslen af de forskellige monumenter i Jelling.

Gorm regerede indtil sin død omkring 958 e.Kr., hvorefter Harald Blåtand overtog magten og regerede i perioden 958-987 e.Kr. Haralds Blåtand havde en søn: Svend Tveskæg, som med kamp tog magten fra sin far. Svend stod i spidsen for flere store vikingetogter mod englænderne, og han var i en periode konge over både Danmark, Norge og England. Han skal – ligesom sin far – være blevet gravlagt i Roskilde Domkirke.

Som den sidste af de 41 afbilldede regenter har vi naturligvis Dronning Margrethe d. 2, som blev født på Amalienborg d. 16 april 1940, gift med prins Henrik i 1967 og som besteg tronen d. 14. januar 1972.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30012
Mål (BxH) i cm: 69,9 x 86,9
Periode: Vikingetid til nyere tid

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer

Gorm den Gamle
129,00 DKK