Det gyldne krucifiks fra Åby kirke nær Århus - postkort

Kongeguden, det ældste danske krucifiks fra Åby Kirke ved Århus. Krucifikset er fremstillet ca. 1050-1100 af forgyldte kobberplader på en trækerne, og illustrerer middelalderens magtfusion mellem konge og kirke. Den stiliserede figur viser Kristus som en sejrende konge med en borglignende krone på hovedet, klædt i kongedragt og placeret på et moderne kors. Originalen kom til Nationalmuseet i 1870.

Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Middelalder