• Dobbeltgrav med kvinde og barn - postkort
    Dobbeltgrav med kvinde og barn - postkort

Dobbeltgrav med kvinde og barn - postkort

12,00 DKK

I slutningen af 1980’erne blev bopladsen Gøngehusvej 7 i Vedbæk undersøgt. Her fandt arkæologerne gruber og grave med rester af både spædbørn og voksne – brændte såvel som ubrændte. De var begravet i tiden omkring 5000 f.Kr. Der blev også fundet en hundebegravelse og en velbevaret dobbeltgrav.

I dobbeltgraven lå en kvinde på ca. 40 år sammen med et 3-årigt barn. I graven var der spredt rød okker ved skeletterne, og de døde havde bl.a. fået amuletperlerne fra kronhjort, rådyr, vildsvin, elg, bjørn og urokse med sig.

Kvinden fra Gøngehusvej har overlevet et alvorligt slag i nakken. Ved hendes hoved lå en hårnål af ben og et næb fra en lappedykker – måske har hun oprindeligt haft en hue på af fugleskind, hvor kun næbbet er blevet bevaret for eftertiden?

På hendes bryst lå to netknyttere af ben og nogle knogler fra rådyrklove. Knoglerne stammer fra et skind, der har været svøbt om hendes krop. Barnet havde fået to flintknive med. Knivene antyder, at det var et drengebarn.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36827
Mål (BxH) i cm: 17 x 12
Periode: Stenalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.