• Hjelme fra bronzealderen – postkort
    Hjelme fra bronzealderen – postkort

Hjelme fra bronzealderen – postkort

12,00 DKK

I en nyåbnet tørvegrav i Brøns Mose ved Viksø (Veksø) på Sjælland mærkede en af arbejdsmændene i 1942 noget knase under sin spade. Det viste sig at være to, næsten identiske, hornede hjelme af bronze, dekoreret med bukler og forsynet med øjne og næb.

Hjelmene fra Viksø er fra bronzealderen, og de blev fremstillet engang i det tidlige 1. årtusinde f.Kr. De har sandsynligvis været brugt ved religiøse ceremonier. Senere blev de sat ud i mosen som offergave. Den ene hjelm var placeret på en træbakke af asketræ. Muligvis har offeret også omfattet et lerkar.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30774
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Bronzealder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.