• Kranie med pilespids fra Porsmose - postkort
    Kranie med pilespids fra Porsmose - postkort

Kranie med pilespids fra Porsmose - postkort

8,00 DKK

Befolkningen voksede, og det skabte konkurrence om plads, magt og lederskab. Bonden kunne markere sin position ved kamp såvel som ved fredelig udveksling af gaver med naboer og venner. Gaver kunne bestå af pragtøkser af flint eller af ravperler. En del af disse rigdomme blev ofret i søer til de højere magter.

I den tidlige bondestenalder skete det dog også, at mennesker blev henrettet og kastet i søer. Bøndernes indbyrdes konflikter kan have udløst vold og drab. Men der kan også have været tale om menneskeofringer. Både unge og gamle er kommet af dage på denne måde.

Benpilen sad stadig i dette kranie, da skelettet af en 35-40 årig mand blev fundet i 1946 i tørvemosen Porsmose ved Næstved. Men ikke nok med det; endnu en pil havde boret sig dybt ind i mandens brystben. Begge pile må være affyret skråt ovenfra og på kort afstand, hvilket tyder på, at manden blev overrasket af sin modstander eller måske var offer for en henrettelse. Herefter blev liget kastet ud i den daværende sø.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 130073
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Stenalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.