• Kvinde i snoreskørt fra bronzealderen - postkort
    Kvinde i snoreskørt fra bronzealderen - postkort

Kvinde i snoreskørt fra bronzealderen - postkort

12,00 DKK

Egtvedpigen var iført et iøjnefaldende snoreskørt. Det gik til knæene, var viklet to gange om livet, og var knap 38 cm langt. Denne slags skørter var i brug igennem hele bronzealderen. Nogle små kvindefigurer af bronze fra Grevensvænge, Sjælland, er også klædt i snoreskørter. Hér på postkortet ser du én af dem.

Det er foreslået, at figurerne afbilder ritualer, som blev udført af levende mennesker ved bronzealderens kultfester. Måske udførte de kvinder, der var iført snoreskørter, rituelle danse? Og måske deltog Egtvedpigen også i danseritualer?

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36814
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Bronzealder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer