• Lågpokal af næsehornshorn - postkort
    Lågpokal af næsehornshorn - postkort

Lågpokal af næsehornshorn - postkort

12,00 DKK

Efterhånden som opdagelserne åbnede verden for europæerne i middelalderen og renæssancen, kunne folk med penge mellem hænderne erhverve sig sjældne sager fra den store verden. Det var samlerobjekter, der gav prestige, men de var samtidig udtryk for en dyb facination af naturen i al dens mangfoldighed.

Karakteristisk nok for tiden var man sjældent tilfreds med tingene, som de var fra naturens hånd. Naturen skulle tæmmes og underlægges menneskets vilje. Når elefantstødtænder eller næsehornshorn fra Afrika eller Indien kom til Europa, blev de af kunstdrejere eller benskærere omskabt til bl.a. kunstfærdige drikkebægre.

Lågpokalen hér er et smukt eksempel på denne tilgang og verdensforståelse. Derudover tillagde man i 1500- og 1600-årerne desuden det sjældne næsehornshorn at have en beskyttende virkning mod bl.a. gift, hvilket gav disse drikkebægre en helt særlig værdi.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36795
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Middelalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.