• Menneskeskelet af elfenben i ibenholtsskab - postkort
    Menneskeskelet af elfenben i ibenholtsskab - postkort

Menneskeskelet af elfenben i ibenholtsskab - postkort

12,00 DKK

Menneskeskelet af elfenben i ibenholtsskab, skåret af Frederik d. 3.'s kunstkammerforvalter, Niels Gyntelberg, som døde 1661. Skabets latinske indskrift er forfattet af professor Thomas Bartholin.

De første kunstkamre i Europa opstod i 1500-årerne. Et kunstkammer var en samling af forskelligartede genstande, som tilsammen skulle afspejle den kendte verden ligesom et mikrokosmos. I Kunstkammeret kunne dets ejere og hans gæster se det store i det små og demonstrere en indsigt og verdensforståelse, der var et renæssancemenneske værdigt.

I Danmark oprettede kong Frederik d. 3. et kongeligt kunstkammer omkring 1650.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36798
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Middelalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.