• Nautilpokal med graverede og tucherede scener - postkort
    Nautilpokal med graverede og tucherede scener - postkort

Nautilpokal med graverede og tucherede scener - postkort

5,00 DKK

Efterhånden som opdagelserne åbnede verden for europæerne i middelalderen og renæssancen, kunne folk med penge mellem hænderne erhverve sig sjældne sager fra den store verden. Det var samlerobjekter, der gav prestige, men de var samtidig udtryk for en dyb facination af naturen i al dens mangfoldighed.

Nautilpokalen hér er et smukt eksempel med de graverede og tucherede scenerier hentet fra verdenen under havets overflade og med hollandske indskrifter.

Nautilskaller, dvs. skaller hentet fra en blæksprutteart i det vestlige stillehav, kom til Europa med hollandske Ostindienfarere fra begyndelsen af 1600-årerne. Forabejdningen af skallerne til pokaler foregik fortrinsvis i Holland, hvor familien Bellekin var specialister i at dekorere perlemorssiderne ved gravering og udskæring.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 130040
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Middelalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer