• Ravbjørn fra Fanø - postkort
    Ravbjørn fra Fanø - postkort

Ravbjørn fra Fanø - postkort

8,00 DKK

Flere af jægerstenalderens kunstneriske mesterværker er fundet i Danmark. Heraf denne lille søde bjørn fra Fanø fra ca. 6000 f.kr. Figuren er elegant og naturtro formgivet - ham eller hende, der har lavet den, må have haft et godt kendskab til, hvordan en rigtig bjørn så ud.

I Danmark er der fundet fem små ravbjørne, en ravfugl og en elgfigur og fælles for dem alle er, at de er fundet i en mose eller en strandkant. De små ravdyr er smukke og dekorative, men hvad kan de have været brugt til?  Man har kunnet bære dem på sig som hængesmykker; muligvis som en form for amulet.

Bjørnen har på hele den nordlige halvkugle spillet en stor rolle for jægerkulturerne. Måske på grund af dens menneskelige træk? I mange jægersamfund mener man, at der er et specielt slægtskab mellem mennesker og forskellige dyrearter. Muligvis har der netop været et sådant slægtskab mellem jægerstenalderens mennesker og bjørnen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 130133
Mål (BxH) i cm: 17 x 12
Periode: Stenalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer