• Ravbjørn fra Fanø - postkort
    Ravbjørn fra Fanø - postkort

Ravbjørn fra Fanø - postkort

12,00 DKK

Flere af jægerstenalderens kunstneriske mesterværker er fundet i Danmark. Heraf denne lille søde bjørn fra Fanø fra ca. 6000 f.kr. Figuren er elegant og naturtro formgivet - ham eller hende, der har lavet den, må have haft et godt kendskab til, hvordan en rigtig bjørn så ud.

I Danmark er der fundet fem små ravbjørne, en ravfugl og en elgfigur og fælles for dem alle er, at de er fundet i en mose eller en strandkant. De små ravdyr er smukke og dekorative, men hvad kan de have været brugt til?  Man har kunnet bære dem på sig som hængesmykker; muligvis som en form for amulet.

Bjørnen har på hele den nordlige halvkugle spillet en stor rolle for jægerkulturerne. Måske på grund af dens menneskelige træk? I mange jægersamfund mener man, at der er et specielt slægtskab mellem mennesker og forskellige dyrearter. Muligvis har der netop været et sådant slægtskab mellem jægerstenalderens mennesker og bjørnen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36849
Mål (BxH) i cm: 17 x 12
Periode: Stenalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.