• Sølvdrikkebægre fra Hoby - postkort
    Sølvdrikkebægre fra Hoby - postkort

Sølvdrikkebægre fra Hoby - postkort

12,00 DKK

Ved Hoby på Lolland er fundet en høvdingegrav fra ældre romersk jernalder. Graven hører til blandt de rigeste i Nordeuropa. Den gravlagte mand var, at dømme efter hans jordiske rester, midaldrende. Han blev begravet i tiden kort efter Kristi fødsel, og med sig fik han et prægtigt gravudstyr. Dette gravudstyr indeholdt et romersk bordservice, lige klar til brug: vaskefad, vinspand- og øse (kasserolle), kande, bakke og to kostbare drikkebægre.

Drikkesættet fra Hobygraven er mest kendt for de to unikke sølvbægere. De er eksempler på den græskinspirerede romerske sølvsmedekunst fra begyndelsen af vor tidsregning. Hvert bæger vejer omkring et kilo, og på ydersiden ses billeder fra Homers digterværk Iliaden.

Begge bægrene er signeret af håndværkeren Cheirisophos, der har fremstillet dem. Yderligere ses også navnet ”Silius” indridset. Det kan være navnet på den romer, der har ejet bægerne, før de havnede i Hoby-graven. Fra skriftlige kilder ved vi, at der i årene 14-21 e.Kr. var en romersk kommandant ved Rhin-hæren ved navn Silius udstationeret i Mainz. Måske er det ham, der har givet det værdifulde drikkeservice til manden i Hoby?

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36816
Mål (BxH) i cm: 17 x 12
Periode: Jernalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.