• Ur med mekanisk armillarsfære - postkort
    Ur med mekanisk armillarsfære - postkort

Ur med mekanisk armillarsfære - postkort

12,00 DKK

Det middelalderlige univers havde jordkuglen i centrum omgivet af sol, måne og planeterne i hver deres adskilte sfærer. Yderst var fiksstjernerne, krystalhimlen og udenfor igen Guds uendelige himmelbolig.

I 1543 fremsatte den polske Kopernikus en ny teori om, at solen var centrum, og at jorden ligesom de andre planeter drejede sig om den. En teori, som i første omgang ikke vandt videre tilslutning i sin samtid.

Mere genklang vakte den danske astronom og adelsmand, Tycho Brahe. Han opstillede sin egen model, hvor solen og månen drejede om jorden, mens alle andre planeter drejede rundt om solen. Denne teori blev af mange anset for mest sandsynlig, og først i løbet af af 1600-årerne blev Kopernikus' billede af universet accepteret.

Facinationen af himmellegemernes mønstre og bevægelser gav sig udslag i konstruktionen af indviklede mekaniske ure og planetmaskiner, der viste sol, måne og planeternes gang. Et eksempel er det kunstfærdige ur med mekanisk "armillarsfære" (planetmodel), derbelv udført af Josias Habrecht i Strassburg i 1572.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36794
Mål (BxH) i cm: 12 x 17
Periode: Middelalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.