• Uroksen fra Vig - postkort
    Uroksen fra Vig - postkort

Uroksen fra Vig - postkort

12,00 DKK

I en mose ved Vig, Odsherred, blev skelettet af en forhistorisk urokse fundet i 1905 ved tørvegravning. Dette kæmpemæssige dyr vejede næsten 1000 kg, og dets skulderhøjde var omtrent 2 meter. Det var skovens største og farligste dyr. Stenalderjægerens pile kunne den dog ikke stå imod.

Urokserne græssede i Danmark i istidens sidste fase, men de forsvandt igen i takt med, at vandet steg. Uroksen fra Vig døde for mere end 10.000 år siden. På Sjælland og Fyn uddøde arten for 7000-7500 år siden, mens den klarede sig nogle årtusinder mere i Jylland.

Som art kendes uroksen fra knoglefund, der er mere end 1 million år gamle. I stenalderen var den udbredt i dele af Europa, Asien og Nordafrikas kystområder. I dag er uroksen uddød – udryddet af menneskene. Den sidste europæiske urokse blev dræbt i Polen i 1627 e.Kr.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30603
Mål (BxH) i cm: 17 x 12
Periode: Stenalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.