• Lille Thorshammer - sølv
    Lille Thorshammer - sølv

Lille Thorshammer - sølv

598,00 DKK

Lille thorshammer fra den sene vikingetid. Hammeren blev brugt som smykke og amulet af folk i hedenskabets sidste periode. Da de kristne brugte et kors som symbol, anvendte hedningerne istedet den kraftfulde gud Thors hammer som deres symbol. Hammeren tilhørte Odins søn Thor, som brugte den i sin kamp mod Jætterne. Den ramte altid sit mål og vendte tilbage til ham.

Thorshammeren blev fundet i 1874 ved Mandemarke, Busene, på Østmøn, som en del af en skat bestående af en flettet sølvkæde med to dyrehoveder, 10 arm- og halsringe, heraf 3 af guld, resten i sølv, nogle med forgyldning, 2 Thors-hamre og en sølvperle på kæde.

Skatten er lidt anderledes end mange andre skatte fra vikingetiden, idet der ikke er sølvklip, barrer og mønter i den. Det betyder nok, at det er en persons personlige smykkesæt, der er blevet gravet ned. Smykkerne blev i sin tid fundet under en bautasten ved Brøndhøje Skanse.

Fundet udløste en skattefeber, hvor man nærmest gravede hele højen væk, men man fandt i sidste ende kun nogle ubetydelige genstande i bronze.

Originalen, der oprindeligt blev findet med guldindlæg, er udstillet på Nationalmuseet i København i rum 23.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 33634
Periode: Vikingetid
Materiale: Sterlingsølv
Mål (BxH) i cm: 2,1 x 3,8

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer

Guden Thor
249,00 DKK