• Ægyptisk kattehoved
    Ægyptisk kattehoved

Ægyptisk kattehoved

798,00 DKK

Kattehoved fra ca. 300 – 100 f.Kr., ptolemæisk tid, oprindeligt udført i bronze. Tidligere har hovedet haft en skarabæ i panden, som nu er forsvundet. Om halsen bærer katten en indgraveret halskæde med et emblem af form som et løvehoved, kronet af en solskive. Både skarabæen og løven med solskiven var knyttet til solguden, Ra.

I myter er katten, i skikkelse af frugtbarhedsgudinden Bastet, ofte nævnt som solgudens venlige øje, mens løven, krigsgudinden Sekhmet, er hans vrede øje.

Kattehovedet har aldrig haft en krop, men er tænkt til at indeholde en kattemumie. Originalen kan ses i Nationalmuseets Antiksamling.

Kopien er udført i bronzepatineret stengrus med forgyldte ørenringe.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37277
Periode: Antikken
Materiale: Bronzepatineret stengrus
Mål (BxHxD) i cm.: 10 x 15 x 12 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer