• Åby-krucifikset
    Åby-krucifikset

Åby-krucifikset

4.499,00 DKK

Det ældste danske krucifiks fra Åby Kirke ved Århus. Krucifikset er fremstillet ca. 1050-1100 af forgyldte kobberplader på en trækerne og illustrerer middelalderens magtfusion mellem konge og kirke.

Den stiliserede figur viser Kristus som kongeguden, en sejrende konge med en borglignende krone på hovedet, åbne øjne og klædt i kongedragt. Det er kun i Norden, at Jesus på denne måde afbilledes som en kongefigur på korset. Oprindeligt var figuren ophængt på et kors af træ, som nu er gået tabt.

Originalen kom til Nationalmuseet i 1870. Kopien er i fuld størrelse og udført i forgyldt resin med en solid øsken til ophæng bag på korset. 

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37287
Periode: Middelalder
Materiale: Resin
Mål (BxHxD) i cm.: 57 x 58 x 15 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.