• Guldhøjstolen i ask og lyst kernelæder
    Guldhøjstolen i ask og lyst kernelæder

Guldhøjstolen i ask og lyst kernelæder

5.498,00 DKK

Den store gravhøj fra bronzealderen med det forjættende navn Guldhøj ligger i Sønderjylland og blev udgravet i 1891. Højen indeholdt blandt andet en egekiste med en gravlagt mand. I fodenden lå en meget usædvanlig genstand – en klapstol!

Den fornemme lille stol, som var meget velbevaret, var af asketræ med udskårne mønstre med indlagt sort beg. Sædet var af odderskind, men dog er kun en stump endnu bevaret. Klapstolen dateres til anden halvdel af 1400-årene f.Kr. Klapstolen fra Guldhøj - som har tilhørt en dansk stormand - er den eneste fuldstændigt bevarede stol fra bronzealderen i Europa, og originalen kan du få at se på Nationalmuseet.

Kopien af stolen, som kan købes i Museumsbutikken, er udført af den berømte danske kunsthåndværker Poul Hundevad i ask og lyst kernelæder. Stolen er fremstillet i forholdet 1:1,5 (af hensyn til de større nutidsmennesker), - og kan til enhver tid gøre møbelarkitekten Wegner rangen stridig med hensyn til kvalitet og arkitektonisk overlegenhed. Kan bruges som en super flot fodskammel ved lænestolen eller som ekstra stol ved sofabordet eller i køkkenet. Leveringstid må påregnes.

Bemærk: Det er ikke meningen, at man skal behandle kernelæderskindet på stolen. Læderet får med tiden sin helt egen naturlige patina vind og vejr, som er en del af læderets charme. Vælger du alligevel at behandle dit skind, vil det ikke efterfølgende være muligt at drage hverken Museumsbutikken eller vores leverandør til ansvar for dette.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37355
Periode: Bronzealder
Materiale: Asketræ, kernelæder
Mål (BxHxD) i cm.: ca. 48 x 37 x 39

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer