• Solvognen, lille kopi
    Solvognen, lille kopi

Solvognen, lille kopi

1.298,00 DKK

Solvognen fra ca. 1400 f.Kr. kom for dagen, da mosedrag ved Trundholm i Odsherred blev pløjet i 1902. Den lille sekshjulede vogn lå splittet i mange dele, men det var ikke ploven alene, der havde sønderbrudt vognen. Da den blev lagt ud i mosen i Bronzealderen, må den have været ødelagt allerede. Stumperne lod sig dog sætte sammen til en lille figur af en solskive, der trækkes af en hest på en vogn. Solskiven er fremstillet af to bronzeplader, der er støbt sammen, den ene side er dækket af et tyndt lag guld. Hesten er fint udformet med mønstre på forpartiet der danner øjne, manke og seletøj, et mesterstykke i støbeteknik. Det hele er samlet på et stel og skal ses som en hestetrukket sol, sat på en seks-hjulet vogn. Solvognen anskueliggør forestillingen om, at solen på sin evige rejse blev trukket af en guddommelig hest.

Solvognen er, efter alt at dømme fremstillet i Nord- eller Nordvestsjælland, næppe langt fra Trundholm Mose, hvor den blev nedlagt. Motivet med hesten, der trækker solen over himlen, var kendt i store dele af Norden, men stilen med de komplicerede spiraler, der udsmykker Solvognens solskive, kan knyttes netop til det danske område.

Denne miniature-kopi er ca. 20 cm lang og således noget mindre end originalen, udført i bronzepatineret tin med 24 karat gulddekoration på solskiven. 

Originalen kan ses på Nationalmuseet. En oplagt gaveidé til den historieinteresserede, som firmagave, som gave til udenlandske værter eller gæster, eller - ikke mindst - til dig selv eller én du holder af...

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 180028
Periode: Bronzealder
Materiale: Bronzepatineret tin, 24 karat guld
Mål (BxHxD) i cm.: 20 x 11 x 7,5 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer