• Udskåret drikkehorn - sølv
    Udskåret drikkehorn - sølv

Udskåret drikkehorn - sølv

5.398,00 DKK

Imponerende håndlavet drikkehorn, meget velegnet til at drikke vikingernes favorit drik, mjød, men kan også bruges til andre spændende drikke som vand og øl. Vikingerne havde altid deres eget drikkehorn med sig overalt og det var ofte sat fast i bæltet med en læderstrop.
Drikkehornet er fremstillet i horn fra den indiske vandbøffel med meget elegant udskåret ornamentik lånt fra Urnes-stilen, fra omkring det 11. århundrede, der ofte inkluderer smukke og organiske mønstre med motiver hentet fra plante- og dyreverdenen, typisk drager og slanger.

Drikkehornet har både sølv besætning rundt om åbningen og på spidsen af hornet, som har et smukt håndlavet dragehoved som dekoration.

Hornet kan fastgøres til et bælte ved hjælp af det tilhørende læderophæng. Drikkehornet er ikke kun til tørst, men kan også pynte på en væg eller på en hylde.

Alle vores drikkehorn har forskelligt udtryk, størrelse og form. Det gør hvert enkelt drikkehorn til et unikt stykke kunsthåndværk. Det er skrabet indvendigt, slebet og højglanspoleret på ydersiden.

Anbefaling: da hornet er et naturmateriale bør du rengøre hornet grundigt med vand og en flaskerenser, inden du tager det i brug første gang. Brug gerne varmt vand, men aldrig kogende, det kan et naturmateriale som koben ikke holde til. Drikkehornet bør også vaskes efter du har brugt det. Du må ikke bruge kemikalier eller sæbevand til rengøringen og hornet tåler ikke maskinopvask. Bevar de flotte farver og glansen, ved at smøre drikkehornet ind i alm. spiseolie af og til.

Bemærk holderen på billedet er ikke inkluderet i prisen, men kan købes separat.


 

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35269
Periode: Vikingetid
Materiale: Horn, sølv, læder
Mål (BxHxD) i cm.: Ca. 40 cm i længden, Mundningen er ca. 9 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer