• Veksøstagen i original størrelse
    Veksøstagen i original størrelse

Veksøstagen i original størrelse

2.298,00 DKK

Veksøstagen er et unikt stykke kulturhistorie. Den har hængt i Veksø Kirke på Sjælland, som omtales første gang i 1370, men den ældste del af kirken er nok et par hundrede år ældre. Den fremstår med skib, kor og våbenhus som en smuk gammel landsbykirke. På et tidspunkt, før reformationen i 1536, har kirken erhvervet Veksøstagen. Den har sin ukendte historie i den katolske tid i Danmark. Man antager, at stagen, udover at have en dekorativ funktion, først og fremmest er anvendt i forbindelse med dåbsritualet.

Denne imposante, elegante og rustikke stage, som du kun kan købe hér hos os, er smedet i støbejern og udarbejdet efter de originale tegninger fra Nationalmuseet, og vil tage sig fantastisk ud i et hjem med højt til loftet og god vægplads, da stagen er over 1 meter høj. Den vil også tage sig smukt ud i den rigtige entré/hall, eller det store køkken-alrum. Sammen med stagen medfølger ét lys (helt hvidt) og en historisk beskrivelse, og er pakket i original emballage designet specielt til denne stage. Også rigtig god som gaveidé til fødselsdag og jul ...  

Den originale Veksøstage er smedet i jern og opbevares på Nationalmuseet i København.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 180142
Periode: Middelalder
Materiale: Jern
Mål (BxHxD) i cm.: Ca. 16 x 115 x 12

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer