• Vikingesværd Ballinderry
    Vikingesværd Ballinderry

Vikingesværd Ballinderry

3.998,00 DKK

Imponerende kopi af vikingesværd som vil pynte i en hver våbensamling.

Det originale sværd er fra det 9. århundrede og er fundet i Ballinderry, Irland. Modellen var meget brugt gennem hele vikingetiden, men det var absolut ikke et sværd for alle, det var forbeholdt dem der var øverst i samfundet.

Den ene side af klingen er indgraveret med navnet +ULFBERHT+, som er navnet på den frankiske smed der har smedet sværdet. Den anden side prydes af inskriptionen ”IXXXI”, som var et ret almindeligt motiv på sværd smedet af Ulfberht.

Klingen er skarp og odden er spids, så sværdet kan ikke bruges til genopførelse af vikingeslag (reenactments), men er kun til pynt. 

Bemærk: Der kræves blankvåbentilladelse til dette sværd. Du kan fremsende kopi af din våbentilladelse med posten eller du kan sende en digital kopi til butik@natmus.dk (anfør venligst dit ordrenummer). Leveringsadressen skal stemme overens med din adresse på våbentilladelsen. Du kan naturligvis også vælge at bestille sværdet her i shoppen, men så afhente det i Museumsbutikken på Nationalmuseet, hvor du så skal fremvise blankvåben-tilladelsen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36046
Periode: Vikingetid
Materiale: Stål, træ
Mål (BxHxD) i cm.: ca. 6 x 94 (79 cm). Vægt 1, 3 kg.

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer

Thorshammer - guld
6.498,00 DKK