• Bag junglens øjenbryn - Med Inge Schjellerup i den peruvianske regnskov. DVD
    Bag junglens øjenbryn - Med Inge Schjellerup i den peruvianske regnskov. DVD

Bag junglens øjenbryn - Med Inge Schjellerup i den peruvianske regnskov. DVD

128,00 DKK

Kom med på en ekspedition til Andesbjergene med tungt læssede muldyr på smalle bjergstier, på tømmerflåde over utallige floder og overnatning på barske bjergskråninger i regn og kulde. I dokumentarfilmen ”Bag junglens øjenbryn” tager Nationalmuseets seniorforsker Inge Schjellerup dig på ægte Indiana Jones manér med til Perus jungle på en spændende arkæologisk færd.

Filmen viser hvordan et ekspeditionshold af danske og lokale samarbejdspartnere foretager opmålinger af gamle inkabosteder og hvordan de arbejder om kap med tiden mod gravrøvere og eventyrlystne turister på udkig efter skjulte skatte.
Siden 1970erne har antropolog og arkæolog Inge Schjellerup foretaget ekspeditioner til det uvejsomme område i Andesbjergene og de østlige skråninger i Tågeskoven, kaldet Junglens Øjenbryn. Her har hun som den første foretaget videnskabelige undersøgelser af landskabsændringerne inden for botanik, geografi, antropologi og arkæologi. To planter er blevet opkaldt efter hende.

Inge Schjellerup er specialist i Chachapoya-kulturen, et indiansk høvdingedømme, der levede fra omkring år 800 og beherskede landet før inkaerne kom til i begyndelsen af 1500-tallet. Oplev hendes fascinerende verden i Peru, følg hendes bestræbelser på at forhindre, at store skovområder forsvinder, og bliv klogere på fortiden.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 220163
Periode: Nyere tid
Mål (BxH) i cm: 135 x 190
Genre: Dokumentar
Instruktør: Producent: Anne-Christine Larsen, Vikingeskibsmuseet
Filmselskab: Z-production
Samlet spilletid: 20 min.
Udgivelsesår: 2008
Sprog: Ingen indtaling, kun musik som underlægning

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer