Ørestikker med Yggdrasil - Livets træ

Yggdrasil, i den nordiske mytologi kendt som ”Livets træ” … eller ”Verdenstræet”. Et enormt asketræ, hvis altid grønne krone når op til himlen og hvis rødder ender i tre forskellige verdener.

Odins tilknytning til træet fremgår af navnet. 'Yggdrasil' betyder 'Yggs hest', og 'Ygg', som betyder den skrækkelige, er et af Odins mange tilnavne.

I Yggdrasils krone lever fire hjorte, Dain, Dvalin, Dunør og Durato, der æder træets blade. I toppen sidder ørnen Ræsvælg, der er en jætte i ørneskikkelse, som med vingeslag forårsager vind og storm, og på dens næb sidder høgen Vedfolner og skuer ud over verden. Vedfolner er det væsen, der er højest placeret i verden.

Et lille egern, Ratatosk, piler op og ned af stammen og bringer nyt fra rødderne til toppen. Ved træets fod ligger seks store og mange mindre slanger.

Her er træets skønhed fanget i sterling sølv og vil kaste glans over et hvert øre det kommer i nærheden af.

Periode: Vikingetid
Materiale: Sterling sølv