Overdådigt og unikt vikingehalssmykke i bronze

2.499,00 DKK

Her får du et på alle måder fuldstændig fantastisk og helt overdådigt halssmykke sammensat af mange forskellige slags bronzevedhæng og perler på en kraftig brun læderkæde med en elegant lukning, ligeledes i bronze.

Du får vedhæng inspireret af et dobbelt-skallet ovalspænde ved Buskerud i Norge, som også kan tages af og bruges som broche, hvis du får lyst til at bruge dem til et smukt strikket eller hæklet sjal. Dette kræver dog, at du 'ofrer' kæden og herefter bruger en alm. brun lædersnøre til at sætte resten af bronzeperlerne på. Kædelukningen kan ikke komme gennem øsknen på ovalspændet.

Det oprindelige spænde kan du se udstillet i Oldtidssamlingen på Oslos Universitet. Spændet viser 3 slangelignende dyr med tværstribede kroppe og hovederne i profil med krøller på overlæben. Stilen er opkaldt efter dyrene på det berømte Jellingbæger og dateres til 875 - 975 e. Kr.

Derudover får du ni elegante bronzevedhæng med de meget smukke karneol-sten i forskellige størrelser - smukke kopier fra en vikingeskat på Gotland, dog oprindeligt fundet i sølv med krystal. Karneol er en rødlig variant af kvarts og dannes som drypsten. Den røde farve skyldes jern. Den firdelte indfatning på dem kan være et symbol på livets gang eller årstidernes skiften.

På dette flotte og helt særlige halssmykke følger også 10 fine cylinderformede perler i bronze, også kaldet hår- eller skægperler. Perlerne er designet som en knude uden ender, der symboliserer kelternes tro på det evige liv.

Periode: Vikingetid
Materiale: Bronze og lædersnor
Mål (BxH) i cm: Broche: 7,1 x 4,9 Kæde:50 cm. Karneolvedhæng: fra 1 til 2 cm. Hårperler: 1,1 Ø 0,7

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.