Sølvring fra Gotland med krystal

Ringen er inspireret af smykker fundet i vikingeskat på Gotland. Den firdelte indfatning kan være et symbol på livets gang eller årstidernes skiften. Ringen er dekoreret med sølvflet på siderne.

De oprindelige slebne krystaller, fundet på Gotland, troede man i første omgang kun var til pyntet. Men de var perfekt slebne og kan have været brugt som forstørrelsesglas og brændeglas. Visse teorier foreslår endda at de i kombination kan have være brugt som en form for kikkert. Længe før kikkerten som vi kender den, blev opfundet.

Krystallerne var dog ikke slebet af vikingerne selv, men med en vis sandsynlighed, udformet et sted i det byzantinske rige.

Ringen kommer i flere størrelser.

Periode: Vikingetid
Materiale: Sterlingsølv