Thor med hammer - Vedhæng i bronze

Vedhæng i bronze udformet som guden Thor, siddende på en stol og med sin hammer i hånden.

Smykket er baseret på en Thor-figur fra det 10. århundrede. Figuren blev oprindeligt fundet på Island. I de myter, som blev nedskrevet på Island i middelalderen, var Thor Odins ældste søn, og den næst mægtigste gud i asernes slægt, efter Odin selv. Som tordengud rådede han over vejret, og bekæmpede civilisationens fjender, som f.eks. jætter og trolde, og beskyttede gudernes og menneskenes land mod kaosuhyrer, som blandt andet Midgårdsormen.