• Vedhæng i bronze med Yggdrasil - Livets træ
    Vedhæng i bronze med Yggdrasil - Livets træ

Vedhæng i bronze med Yggdrasil - Livets træ

79,00 DKK

Yggdrasil, i den nordiske mytologi kendt som ”Livets træ” … eller ”Verdenstræet”. Et enormt asketræ, hvis altid grønne krone når op til himlen og hvis rødder ender i tre forskellige verdener.

Odins tilknytning til træet fremgår af navnet. 'Yggdrasil' betyder 'Yggs hest', og 'Ygg', som betyder den skrækkelige, er et af Odins mange tilnavne.

I Yggdrasils krone lever fire hjorte, Dain, Dvalin, Dunør og Durato, der æder træets blade. I toppen sidder ørnen Ræsvælg, der er en jætte i ørneskikkelse, som med vingeslag forårsager vind og storm, og på dens næb sidder høgen Vedfolner og skuer ud over verden. Vedfolner er det væsen, der er højest placeret i verden.

Et lille egern, Ratatosk, piler op og ned af stammen og bringer nyt fra rødderne til toppen. Ved træets fod ligger seks store og mange mindre slanger.

Her er træets skønhed fanget i dette smukke vedhæng i bronze.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 39620
Periode: Vikingtid
Materiale: Bronze
Mål (BxH) i cm: 1,9 x 2,7 inkl. øsken

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.