• Ørehængere med Dagmarkors - sølv
    Ørehængere med Dagmarkors - sølv

Ørehængere med Dagmarkors - sølv

399,00 DKK

Fine små ørehængere med Dagmarkors i sterlingsølv. Det smukke og genkendelige Dagmarkors er en populær dåbs- og konfirmationsgave med en særlig historie.

Dagmarkorset blev fundet i 1683 ved Dronning Dagmars grav i Sct. Bendts kirke i Ringsted. Dronning Dagmar var Valdemar Sejrs højtelskede dronning, som stammede fra Böhmen og døde i begyndelsen af 1200-tallet. 

På den ene side af korset er Kristus afbildet på korset, og øverst står der med græske bogstaver: Jesus Kristus. På den anden side ses Jomfru Maria på højre side af Kristus, og Johannes Døberen på den venstre side. Over og under Kristus ses to helgener - øverst Basilios og nederst Johannes, med tilnavnet Gyldenmund.

Selve stilen viser hen til en byzantisk oprindelse. Det originale relikviekors er udstillet på Nationalmuseet i København.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 40940
Periode: Middelalder
Materiale: sølv
Mål (BxH) i cm: 16 x 13 mm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.