• Valkyrien fra Hårby
    Valkyrien fra Hårby

Valkyrien fra Hårby

999,00 DKK

Sølvvedhæng med kopi af kvindefigur fundet ved Hårby på Fyn. Et af de mest unikke fund i Danmark i de sidste mange år. Figuren forestiller en valkyrie, en af de mytologiske kvindelige krigere, der hentede faldne krigere på slagmarken og bragte dem til Valhal.

Figuren er 3,5 cm høj og er udstyret med sværd og et rundt skjold, så der er ingen tvivl om at hun er klar til kamp. I kontrast til dette har valkyrien store mandelformede øjne, en sød lille næse og en imponerende hestehale der går fra hovedet og langt ned af ryggen. I modsætning til andre smykker fra perioden er valkyrien tredimensionel, hvilket giver et helt unikt og detaljeret indblik i vikingetidens tøj- og hårmode.

Samtidig viser figuren at valkyrierne ikke bare var noget der er opdigtet efterfølgende, men virkelig er noget vikingerne troede på.

Vedhænget er så elegant udformet at området mellem valkyriens nakke og hendes smukke hestehale danner en øsken, som passer til alle vores kæder, så nu har du muligheden for at bære rundt på en meget charmerende og helt særlig del af Danmarkshistorien.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30888
Periode: Vikingetid
Materiale: Sterlingsølv
Mål (BxH) i cm: 3,5 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.