Helt unikt ravsmykke i læderhalskæde

4.999,00 DKK

Her får du et helt unikt og overdådigt smykke med sit helt eget særpræg. Smykket består af ialt 15 meget store ravperler i varierende størrelser og i et flot mix af både cognacfarvet og hvidt rav, samt mørkt jordrav i smukke changerende nuancer af grøn, brun og gylden hvid.

Rav er harpiks, som gennem mere end 20 millioner år, er formet, hærdet og forstenet i jorden og i havet. Et produkt fra længst forsvundne fyrreskove, men - som i vore dage - i stedet bliver udnyttet på smukkeste vis i brugskunst, og ikke mindst smykker. I Danmark forekommer, i alt overvejende grad, det såkaldte succinit, - en ravtype, som måske nok er bedre kendt som baltisk rav.

Rav forekommer i rigtig mange former, strukturer og farver. Den mest almindelige og udbredte ravtype og farve, som vi kender her i Danmark, er ravet med de rødlige og brune farvetoner, det vi har valgt at kalde cognacfarvet.

Udover det cognacfarvede rav findes der også andre ravtyper. En af dem er hvidt rav, som changerer fra de helt kridhvide farvenuancer og hele vejen over til en varm mørkegul. Her opstår farven på grund af mikroskopiske luftblærer.

Vores rav er varmet op for at give materialet et ensartet resultat, men også for at fremkalde små sprængninger i ravet, som gør det levende at kigge på.

I enkle af vores smykker fremstår ravet som grønt, men der er altså ikke tale om det sjældne og meget dyre caribiske rav, men derimod om en proces, hvor bagsiden af ravet ikke er poleret op som resten af smykket. Man tilfører sort farve bagpå, der i samspil med de smukke gyldne farver får ravet til at se grønt ud.

Materiale: Rav og lædersnøre
Mål (BxH) i cm: 60 Perler: fra Ø: 1,5 cm. til Ø: 4 cm.

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.