Ørestikker med vikingeskibe i sterling sølv og cognacfarvet rav

Smukke og enkle ørestikker udformet som vikingeskibe i sterlingsølv og med cognacfarvet rav som sejl.

Rav er harpiks, som gennem mere end 20 millioner år, er formet, hærdet og forstenet i jorden og i havet. Et produkt fra længst forsvundne fyrreskove, men - som i vore dage - i stedet bliver udnyttet på smukkeste vis i brugskunst, og ikke mindst smykker. I Danmark forekommer, i alt overvejende grad, det såkaldte succinit, - en ravtype, som måske nok er bedre kendt som baltisk rav.

Rav forekommer i rigtig mange former, strukturer og farver. Den mest almindelige og udbredte ravtype og farve, som vi kender her i Danmark, er ravet med de rødlige og brune farvetoner, det vi har valgt at kalde cognacfarvet.

Udover det cognacfarvede rav findes der også andre ravtyper. En af dem er hvidt rav, som changerer fra de helt kridhvide farvenuancer og hele vejen over til en varm mørkegul. Her opstår farven på grund af mikroskopiske luftblærer.

Vores rav er varmet op for at give materialet et ensartet resultat, men også for at fremkalde små sprængninger i ravet, som gør det levende at kigge på.

I enkle af vores smykker fremstår ravet som grønt, men der er altså ikke tale om det sjældne og meget dyre caribiske rav, men derimod om en proces, hvor bagsiden af ravet ikke er poleret op som resten af smykket. Man tilfører sort farve bagpå, der i samspil med de smukke gyldne farver får ravet til at se grønt ud.

Da der er tale om naturprodukter, kan varen, du modtager, variere en smule i udseende fra varen på billedet.

Periode: Vikingetid
Materiale: Sterling sølv, rav