• Historisk tommestok - mål og bliv klog
    Historisk tommestok - mål og bliv klog

Historisk tommestok - mål og bliv klog

169,00 DKK

Nu kan du måle op til dit nye køkken eller finde ud af, hvor stort dit nye skab skal være og samtidig blive klog på vores verdenshistorie, som tager dig hele vejen med tilbage til hvor Jesus bliver født og op til år 2000, som samtidig svarer til længden på den 2 meter lange tommestok.

Undervejs op til de 2 meter bliver du, på den ene side af tommestokken, introduceret til verdens trosforestillinger med tidsbestemmende årstal undervejs. Antikken er den første periode, dernæst kristendommen, Islam, middelader, renæssance, reformationen, barokken, oplysningstiden og op til det vi i dag kalder nyere tid, - altsammen med udvalgte åndsretninger samt kunst- og arkitektoniske nedfaldspunkter, som hører ind under perioderne. F.eks. under nyere tid er nævnt nihilisme, kapitalisme, materialisme, kunsthåndværkerretningen arts and crafts og globalisering m.fl

På den anden side af tommestokken bliver du orienteret om de mange historiske begivenheder, kultur- og kunstretninger eller opfindelser, som på den ene eller den anden måde har været med til at præge verdenshistorien. Vi starter, som tidligere nævnt, med Jesu fødsel og kan hele vejen op ad de 2 meter se, hvornår det romerske riges grænser bliver udvidet til at gælde helt op til Skotland, hvornår man begynder at drikke te i Kina, hvornår den vanddrevne stensav bliver opfundet, og du kan se, hvornår normanerne opdager Grønland.

Du kan også blive klog på, hvornår kartoflen ankommer til Europa, og hvornår Jean D'arc bliver brændt på bålet. Og har du evt. glemt, hvornår Berlinmuren faldt, så kan du også blive mindet om denne skelsættende begivenhed endnu en gang ... Alle tekster er i øvrigt på engelsk.

Vil du give dig selv, eller én du holder af, en sjov, anderledes og lærerig gave, så er den historiske tommestok et godt sted at starte ...

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30212
Periode: Fra senantikken til nyere tid
Materiale: Birketræ

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.