Nøglering med Guden Thor - metal

Fin nøglering med en figur, der forestiller den nordiske gud Thor. Den oprindelige figur menes at være fra det 10. århundrede og blev fundet på Island.

I de myter, som blev nedskrevet på Island i middelalderen, var Thor Odins ældste søn, og den næst mægtigste gud i asernes slægt, efter Odin selv.

Som tordengud rådede han over vejret, og bekæmpede civilisationens fjender, som f.eks. jætter og trolde, og beskyttede gudernes og menneskenes land mod kaosuhyrer, som blandt andet Midgårdsormen.

Periode: Vikingetid
Materiale: Metal