• Flaskeskib - Fregatten Jylland - Lille
    Flaskeskib - Fregatten Jylland - Lille

Flaskeskib - Fregatten Jylland - Lille

88,00 DKK

Miniatureudgave af fregatten Jylland, anbragt i en flaske.

Traditionen med at bygge skibe i flasker var meget populær i tiden med de store sejlskibe.

Selvom det måske kan være svært at forstå, hvordan man får bygget et skib inde i en flaske, så består kunsten først og fremmest i at bygge skibet uden for flasken; lirke det ind og derefter rejse masterne ved hjælp at tråd derefter klippes af. Der findes flere museer rundt omkring i verden der kun indeholder flaskeskibe. Museet med den største samling af flaskeskibe ligger på Ærø.

Fregatten Jylland deltog i Slaget ved Helgoland den 9. maj 1864. Det lykkedes for danskerne at sende modstanderne på flugt, men sejren ændrede ikke krigens udfald – Danmark led, som bekendt, et sviende nederlag.

’Jylland’ var slutningen på en æra. Selvom skibet sejlede både med sejl og med motor, var fregatten det sidste træskib der blev bygget til den danske flåde. Derefter gik man over til motoriserede, pansrede skibe.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 33222
Materiale: Glas, træ, stof
Mål (BxH) i cm: 11,5 x 7

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer