Guldhornsjakke i sort og beige - One Size

Guldhornsjakke i sort og beige - One Size

2.699,00 DKK

Jakke i sort og beige. Mønsteret er taget fra motiverne på det lille guldhorn.

Jakken er designet og produceret i Danmark og strikket i 100 % merinould i jaquardteknik, dvs. dobbeltstrik uden tråde på bagsiden ved flerfarvestrik.

Den skal håndvaskes forsigtigt og lægges ud på frottéhåndklæde til tørring. Der er leveringstid på 1 måned (i ferieperioder kan det blive en uge længere).

De to guldhorn blev fundet i Gallehus ved Møgeltønder, det første lange guldhorn i 1639. Det andet, korte horn blev fundet 95 år senere. Guldhornene er udsmykket med fremstillinger af dyr og fabelvæsener.

Begge horn kom til Det Kongelige Kunstkammer. Herfra blev de stjålet i 1802 af en guldsmed, som indsmeltede dem og lavede bl.a. smykker af guldet.

Guldhornene er derfor rekonstruktioner, skabt med en vis usikkerhed, efter tegninger fra 1600- og 1700-årene.