Glas fra Slotsfjorden i Kalmar

Dette elegante drikkeglas fra omkring 1400-tallet kommer fra Slotsfjorden i Kalmar, og er blevet fundet gennem arkæologiske udgravninger, som stod på i årene 1933 til 1935. Det specielle ved dette glas er måden det håndværksmæssigt er blevet til. Hele glasset er nemlig blæst i ét stykke med undtagelse af de pålagte glastråde. Lige som så mange andre glas fra denne periode er dette elegante Slotsfjordsglas importeret til Sverige fra de forskellige glashytter i Böhmen. Meget velegnet til vand, vin og især champagne, og kan bruges til både hverdag og fest.

Mål (BxH) i cm: Ca. 11 x 19,5
Periode: Middelalder