Globusser af Jorden og Himlen - 1551

Kopi af to globusser fremstillet af den hollandske kartograf og geograf. Gerardus Mercator. I renæssancen var det almindeligt at globusser blev solgt i par. En der beskrev Jorden og en der beskrev Himlen. Nye globusser blev så fremstillet, når nye områder eller himmellegemer blev opdaget.

Mercator var stærkt inspireret af Galileo, Tycho Brahe, Copernicus og Kepler. Han er manden bag en cylindrisk kortprojektion, kaldet Mercatorprojektion og sammen med produktionen af kort og globusser, satte det, på sin vis, ham og Holland … på verdenskortet.

De er velegnede til at have hængende i et arbejdsværelse eller … på juletræet. De kommer i en fin gaveæske.

Materiale: Plastik, nylon, metal
Mål (BxH) i cm: 8,5 cm i diameter