Håndlavet æske i filtet uld med låg udformet som et mongolsk nomadetelt

Håndlavet æske i filtet uld med låg udformet som et mongolsk nomadetelt

Her får du et overraskende lille stykke kunsthåndværk. En fin lille æske i filtet uld, der med sine indfarvede mønstre forestiller de mongolske nomaders traditionelle runde og kuppelformede telt, geren (på dansk en jurte). En ger består af filt overtrukket med hvidt lærredsstof og bundet med tov af hestehår. Om vinteren er de varme, mens de om sommeren er kølige at opholde sig i.

Filtæsken med låg er relateret til vores særudstilling med titlen 'På Djengis Kahns stepper', som åbnede her d. 7. juni 2019.

Materiale: Filtet uld
Mål (BxH) i cm: Ø: 9 cm Højde: ca. 7 cm