• Håndlavet romersk skål fra 200-tallet
    Håndlavet romersk skål fra 200-tallet

Håndlavet romersk skål fra 200-tallet

298,00 DKK

Enkel, superflot skål fra romersk jernalder fundet hér i Skandinavien. Den er oprindeligt blevet fremstillet i Køln, som i 200-tallet var under romersk herredømme.

Skålen med de fine cirkelformede sandslibninger og enkle linjer, og som oprindeligt har været et drikkeglas til mjød eller vin, er meget anvendelig til småkager, slik, konfekt, oliven, nødder ved et veldækket festbord, eller som en smukt indslag i hverdagen.

Vores historiske glas er mundblæste kopier af originale glasfund fra Europa, og de er alle fremstillet i hånden. De er dekoreret med alle de særlige kendetegn, der karakteriserer en given historiske periode, og et af kendetegnene ved et håndlavet glas er bl.a. det såkaldte punkt-mærke på undersiden af glasset. Der vil også altid være en vis variation i størrelse og godstykkelse.

Glasmassen er specielt designet til at efterligne gammelt glas. Nogle kemikalier, især metaloxider, er blevet tilsat for at få den rigtige farveskala. Glasmassen indeholder også i varierende grad små luftbobler og forskydninger i strukturen.

Alle disse særlige træk ved vores historiske glas betyder, at der sjældent vil være to helt identiske glas. Dette gør til gengæld hvert glas til et unikt håndlavet stykke brugskunst.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37024
Materiale: Glas
Mål (BxH) i cm: Ca. 12 (diameter) x 9
Periode: Jernalder

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer