• Klukflaske med hindbærformede rosetter
    Klukflaske med hindbærformede rosetter

Klukflaske med hindbærformede rosetter

598,00 DKK

Fantastisk kunsthåndværk og rekonstruktion af klukflaske med rosetter og tandede rigler fra slutningen af 1800-tallet. De hindbær formede rosetter blev fremstillet ved at presse et lille stempel, et såkaldt rosetjern, ind i et påsat klump varmt glas. Den meget karakteristiske karaffel opstod på tyske glasværker engang i 1700-tallet, men blev i løbet af 1800-tallet en udpræget skandinavisk specialitet, der stort set blev produceret på alle glasværker overalt i Skandinavien. Klukflasker med rosetter blev fremstillet i Danmark på glasværkerne ved Holmegaard og Ålborg.

Klukflasker fremstilles ved, at man blæser en firkantet flaske op i en træform. Glasmageren suger derefter luften ud af glasset og de bløde sider suges ind, mens hjørnerne, der bliver kølet gennem smalle slidser i træformen, bliver stående, således at klukflasker får den særlige form. Klukflasken har fået sit navn fra den klukkende lyd, som opstår når man skænker brændevin fra flasken.

Flot gave til ham eller hende, som er glad for både snaps og smukt kunsthåndværk ...

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 150480
Mål (BxH) i cm: Ca. 27 (med låg) x 8,5 (det breddeste stykke)
Periode: Nyere tid

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 800 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Post Nord har pt. forsinkelser, så der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse.

Relaterede varer